ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΥΖΙΩΤΗΣ

 

 

Dr. med. Αλέξανδρος Βυζιώτης MD

Επιμελητής Νευροχειρουργός
Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Tübingen Γερμανίας

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

 

 

 

  

Παρουσίαση:

Ο Αλέξανδρος Βυζιώτης εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων το Σεπτέμβριο του 1997. Κατά το 2ο έτος σπουδών επρώτευσε μεταξύ των συμφοιτητών του και έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2003 με βαθμό «Λίαν Καλώς» (8 25/66). 
Παρακολούθησε ως επισκέπτης ιατρός τις δραστηριότητες της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Benjamin Franklin“ του Βερολίνου (Οκτώβριος 2003) και της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής της Γενεύης (Νοέμβριος 2003). Ακολούθως εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου (Δεκέμβριος 2003 – Μάρτιος 2005). 
Έπειτα παρακολούθησε ως επισκέπτης ιατρός τις δραστηριότητες της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Απρίλιος 2005), της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Queen Elizabeth» του Birmingham Αγγλίας (clinical attachment, Μάιος 2005 – Ιούλιος 2005) και της Νευροχειρουργικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (Σεπτέμβριος 2005 – Ιανουάριος 2006).

Στη συνέχεια εργάσθηκε ως ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας (Ιανουάριος 2006 – Οκτώβριος 2006) και στη Β’ Χειρουργική Κλινική του Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» (Νοέμβριος 2006 – Μάιος 2007). Ακολούθως υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως ιατρός (Μάιος 2007 – Μάιος 2008).

Το 2009 συμμετείχε για ένα έτος ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Ιατρικής Ψυχολογίας και Συμπεριφορολογικής Νευροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Tübingen Γερμανίας με ερευνητικό αντικείμενο τη διεπαφή εγκεφάλου – μηχανής (brain – machine interface) ως συμπληρωματικό μέσο στην κινητική αποκατάσταση ασθενών, που έχουν υποστεί αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Από τον Ιανουάριο του 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2014 εργάσθηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Το Δεκέμβριο του 2015 υπέστη επιτυχώς τη δοκιμασία επί διδακτορία και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορος της Ιατρικής (Dr. med.) του Πανεπιστημίου του Tübingen Γερμανίας. 

Έχει συμμετοχή σε σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων, προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι συνεργάτης των νοσοκομείων «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center» και «Ιασώ Παίδων».