ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΛΙΩΝΑΣ

Αλέξανδρος Μπλιώνας MD

Επιμελητής Νευροχειρουργός

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Παρουσίαση:

Ο Μπλιώνας Αλέξανδρος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τον Ιούλιο του 2009 με βαθμό «Λίαν καλώς» και συγκαταλέχθηκε στο ανώτερο βαθμολογικό τεταρτημόριο των αποφοίτων.
Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία μοριακής διαγνωστικής (Micro2Gen Ε.Π.Ε.), συμμετέχοντας στην διοίκηση (διαχειριστής 2006-2011), στις ερευνητικές της δραστηριότητες (2006-2020), σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για την ανάπτυξη πρωτοπόρας τεχνολογίας στον χώρο της ιατρικής μοριακής-διαγνωστικής.
Τα έτη 2011 και 2012 υπήρξε συνεργάτης Ερευνητής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου διεξήγαγε εξόρυξη δεδομένων για την ολική ανάλυση του ανθρώπινου γονιδιώματος και την αναγνώριση νέων ογκογονιδίων.
Από το Φεβρουάριο έως και τον Δεκέμβριο του 2012 υπηρέτησε ως Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου (αγροτικός γιατρός), στο κέντρο Υγείας Δελβινακίου.
Από τον Δεκέμβριο του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2014 εργάσθηκε ως Ειδικευόμενος Ιατρός Αγγειοχειρουργικής στο νοσοκομείο «Ελπίς» λαμβάνοντας μέρος σε εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις (ανευρύσματα, αρτηριακές παρακάμψεις), εκτελώντας παράλληλα μεγάλο αριθμό μικρών αγγειακών επεμβάσεων.
Από τον Αύγουστο του 2014 έως και τον Σεπτέμβριο του 2015 εργάσθηκε ως Ειδικευόμενος Ιατρός Νευροχειρουργικής και Νευρολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» όπου και συμμετείχε σε επεμβάσεις Παιδονευροχειρουργικής ενώ από τον Αύγουστο του 2016 έως και τον Νοέμβριο του 2017 εργάστηκε στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας εκτελώντας νευροχειρουργικές επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης και τραυματικών κακώσεων κεφαλής.
Ολοκλήρωσε την Νευροχειρουργική του ειδικότητα στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» από τον Δεκέμβριο του 2017 έως και τον Μάρτιο του 2020 και εξακολούθησε να εργάζεται έως και τον Νοέμβριο του 2020, συμμετέχοντας σε εξειδικευμένες Νευροχειρουργικές επεμβάσεις (ανευρύσματα, ενδοσκοπικά χειρουργεία, όγκους βάσης κρανίου), και εκτελώντας σημαντικό αριθμό επεμβάσεων και κρανιοτομιών με κύριο αντικείμενο την σπονδυλική στήλη, όγκους εγκεφάλου και κακώσεις κεφαλής.
Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Νευροχειρουργικής τον Δεκέμβριο του 2020.
Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά που αφορούν κυρίως θέματα Παιδονευροχειρουργικής ενώ έχει παρουσιάσει και υπάρξει ομιλητής σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια Νευροχειρουργικής.