ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΙΟΣ

Δρ. Μήτσιος Ανδρέας

Επιμελητής Νευροχειρουργός
Διδάκτωρ Ιατρικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

 

 

Παρουσίαση:

Ο Ανδρέας Μήτσιος αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Stara Zagora, Βουλγαρίας το 2002. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και  ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εξετάσεις ισοτιμίας των τίτλων σπουδών του στην Ελλάδα.

Εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του ως ιατρός  Υπηρεσίας Υπαίθρου,  στο  Π.Ι.ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ του νομού Τρικάλων (2008-2009). Στη συνέχεια εργάστηκε ως υπεύθυνος Ιατρός Τμήματος Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου των Διαγνωστικών Κέντρων ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ (2009-2012).

Το 2012 και για διάστημα ενός έτους, διορίστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στην Α΄ Χειρουργική κλινική στο  Γ.Ν.Α ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ.  Η εκπαίδευση του συνεχίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων ¨Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨ όπου διορίστηκε στη Νευροχειρουργική κλινική  το 2013, αποκτώντας σημαντική εμπειρία στο πεδίο της Παιδιατρικής Νευροχειρουργικής  τόσο στο θεωρητικό όσο και στο εγχειρητικό σκέλος.  Επιπλέον για διάστημα 6 μηνών συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες της Νευρολογικής κλινικής του  νοσοκομείου  Παίδων ¨Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨. Το 2015  διορίστηκε στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική στο Γ.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. Στα πλαίσια της κυκλικής εκπαίδευσης του προγράμματος ειδίκευσης, επέστρεψε στο  στο νοσοκομείο Παίδων ¨Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ όπου εκ νέου βρέθηκε δίπλα στον παιδιατρικό χειρουργικό ασθενή.

Από το 2017 έως το 2019 συμετείχε στο τριετές εκπαιδευτικό σεμινάριο της European Society for Pediatric Neurosurgery (ESPN). Παράλληλα ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών στην Κλινική Νευροφυσιολογία  του ΕΚΠΑ.

Απέκτησε τον  τίτλο ειδικότητας  στην Νευροχειρουργική το 2019. Έχει συμμετοχή σε σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων και αναρτημένων ανακοινώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Είναι συνεργάτης του νοσοκομείου «Ιασώ Παίδων»  και «Υγεία»