ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΙΜΙΚΥΡΗΣ

Δρ. Παναγιώτης Πριμικύρης, MD, PhD

Επιμελητής Νευροχειρουργός
Διδάκτωρ Ιατρικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

 

 

Παρουσίαση:

Ο Παναγιώτης Πριμικύρης εισήχθη τον Σεπτέμβριο του 1998, μετά από εξετάσεις, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Federico II» στη Νάπολη, Ιταλία.
Έδειξε από νωρίς ενδιαφέρον για τη Νευροχειρουργική και εθελοντικά, κατά το 5ο και 6ο έτος των σπουδών του, συμμετείχε πλήρως στις δραστηριότητες της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής της Νάπολης (“Azienda Ospedaliera Universitaria Federico II”), ένα από τα πρώτα Ευρωπαϊκά Κέντρα όπου επιτυχώς εφαρμόστηκε η ενδοσκοπική χειρουργική της βάσης κρανίου. Ολοκλήρωσε την πτυχιακή του εργασία στην ενδοσκοπική χειρουργική της υπόφυσης υπό την επίβλεψη του Καθ. Paolo Cappabianca και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2004 με το μέγιστο της βαθμολογίας (110/110 και έπαινος).

Παρακολούθησε για σύντομο χρονικό διάστημα, ως επισκέπτης ιατρός, τις δραστηριότητες της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας (“Heinrich Heine Universität”). Ακολούθως υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως ιατρός (Μάιος 2005-Μάιος 2006) καθώς και την υπηρεσία υπαίθρου (Σεπτέμβριος 2006- Φεβρουάριος 2008).

Παρέμεινε στη Β’ Χειρουργική Κλινική του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ από το Φεβρουάριο του 2008 έως το Μάιο του 2009. Από τον Ιανουάριο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2014 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στη Νευροχειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Έχει συμμετοχή σε σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων, προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διατριβής “Μέτρηση μορίων απόπτωσης στον ορό του αίματος παιδιών με σπασμούς” και βαθμό “Άριστα”.

Είναι συνεργάτης των νοσοκομείων «Υγεία» και «Ιασώ Παίδων».